I dessa äppeltider kan man ju göra massvis gott, dessa Glutenfria äppelmuffins med mandel t ex :
4 äpplen
2 msk smör
2 tsk kanel
2 msk socker
1 liten bit (ca 1-1,5 cm) ingefära
Skär äpplena i bitar
Stek dem i smör, socker och kanel
Riv ingefära över, stek ett par minuter. (det ska vara lite tuggmotstånd, så stek inte tills de blir helt mjuka)
Låt svalna
100 gr smör
2 dl mjölk
rivet skal av 1 lime
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl glutenfri mjölmix
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
Smält smöret, tillsätt mjöl och rivet limeskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt den ljumna vätskan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt till sist de stekta äppelbitarna.
Fördela i formar, 2/3 med smet.
Grädda mitt i ugnen, i 175* ca 20 min.
Låt svalna. Ta ur muffinsen ur formarna och servera med vanlijsås.
Jag var lite försiktig med att fylla formarna, för att det inte skulle bli explosion, så muffinsen blev rätt små. Till nästa gång fyller jag dem lite mer, för dessa blev så goda att man ville ha mer.. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar