fredag 12 augusti 2011

Räk-och chilipaj

Ja, jag vet, detta är ju en bakblogg, men vissa recept kan man bara inte hålla för sig själv..

Denna paj med räkor, chili och en touch av vitlök fick bli en del av det fredagsmys vi är mitt uppe i.. Så himla smidig att slänga ihop! :)

Pajdegen
2½ dl sempers glutenfria mix med fiber
1 dl kesella lätt
50 gr rumsvarmt smör

Blanda ihop till en deg, tryck ut i en lättsmord pajform och låt stå kallt i ca 30 min
Nagga med gaffel och förgrädda i 200* ca 10 min

Fyllning
3 ägg
250 gr skalade räkor
1 burk keso naturell
2 rejäla matskedar thai sweet chili
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
italiensk salladskrydda eller annan örtkrydda

Vipsa upp äggen med en gaffel
Tillsätt keso, tomatpuré, riven vitlök, riven ost och räkorna
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet
Strö över kryddorna
Grädda i 200* i ca 30 min tills den blir gyllengul.

Låt svalna lite innan den ska ätas
Servera med en fräsch sallad



Ha en riktigt trevlig fortsättning på fredagskvällen!

6 kommentarer:

  1. Wow, låter underbar! Denna måste jag prova :-)

    SvaraRadera
  2. Tack Karin!

    hoppas du gillar den! :)

    SvaraRadera
  3. Det lät gott när du berättade om den .Men att se den på bild avgör ju saken, kommer att göra en själv.
    Grannen

    SvaraRadera
  4. Den blev verkligen god Camilla! Så smidigt oxå!
    ibland måste man ju få unna sig eller hur? ;)

    SvaraRadera
  5. Vilken tur att jag hitta detta, ska ha kräftskiva på lördag och jag står alltid för pajen men blev orolig när en gäst var gluten intolerans. Tackar ödmjukast

    Agnetha

    SvaraRadera
  6. Hoppas den blir uppskattad Agnetha! Ha en trevlig kräftskiva! :)

    SvaraRadera