torsdag 20 oktober 2011

Chokladrulltårta med salmiakkräm


3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Bred ut smeten på en långpanna med lättsmort bakpapper
Grädda i 250* ca 5 min
Stjälp upp direkt på ett lättsockrat bakpapper, dra bort det pappret som det gräddats på och låt kallna

Salmiakkräm
1 burk mascarponeost
ca 200 gr salmiakkräm



Denna salmiakkräm är en ny variant på den klassiska nötkrämen. Den verkar blivit väldigt populär, för det stora lagret de hade i affären för ett par veckor sedan hade reducerats till endast en påse när jag var där förra veckan. Hoppas de snart får in en laddning igen, för jag gillade verkligen smaken, både att ha i bakverk men även att äta som den är.. :)
Om man inte hittar salmiakkrämen så kan man göra en smörkräm och smaksätta med lakritspulver

Blanda ihop krämen, bred på och rulla ihop.
Låt stå i kylen en stund innan den skärs upp.

Denna rulltårta ingår ju såklart i mitt lilla lakritstestet som jag hoppas hinna göra en sammanfattning av under morgondagen.

6 kommentarer:

  1. åh jag har inte sett salmiakkräm ute i butiken.de måste ja pröva..

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett salmiakkräm, och ännu inte sett lakritspulver, var kan man hitta det? Jag älskar lakrits och vill gärna pröva dessa recept du har, tex lakritsdrömmar..låter ju härligt!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag läser din bakblogg då och då, och tänkte passa på att tipsa om en tävling som jag har fått presentera i samarbete med Tretti.se och Nespresso. 7 stycken espressomaskiner (Latissima+ från Nespresso, till ett värde utav cirka 3000:- /st) skall lottas ut.
    Man ska bidra med ett eget recept + bild (om man vill) så är man med och tävlar. Det är ännu inte så många bidrag i tävlingen, så jag tror vinstchansen är ganska stor med dina färdigheter. Tänkte bara tipsa dig om du vill vara med och tävla!
    Här är länken till tävlingen:

    http://co-tretti.se/7-sorters-kakor/

    (Glöm inte att skriva, i början utav receptet "Jag blev tipsad utav Tårtspecialisten", för att kunna vara med och tävla).

    Lycka till om du väljer att vara med! :-)
    Kram,
    Malin
    www.tartspecialisten.se

    SvaraRadera
  4. Smulan och Carina, hoppas salmiakkrämen dyker upp i affärerna runt omkring! Den var supergod! :)
    Carina titta in hos Strössel och annat, de har lakritzpulvret

    Malin, låter spännande, ska kolla in det :)

    SvaraRadera
  5. Jaha det har jag inte sett.. Vad intressant. Nu vill jag smaka!

    SvaraRadera
  6. Sugar Mania, krämen är riktigt smarrig! :)

    SvaraRadera