lördag 15 oktober 2011

Brownies med lakritsfudge

Mumsiga blev dessa brownies med lakritsfugde!

Grunden till detta recept kommer från Leilas bok One more slice. se här
Nu gjorde jag i en mindre ugnsform och förminskade receptet till följande:

200 gr mjukt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl glutenfri mjölmix (alternativt vanligt mjöl)

Lakritsfudgen
2 dl grädde
½ dl mjölk
0,75 dl ljus sirap
300 gr mörk choklad
2 msk lakritzpasta

Vispa smör och socker
rör ner kakao, sirap och salt
tillsätt äggen, ett i taget och rör
Vänd till sist ner mjölet
Häll upp smeten i en ugnsform med bakpapper i.
Grädda i 175*, mitt i ugnen i ca 30 min. Stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna

Lakritsfudgen:
Koka upp grädde, mjölk, lakritzpasta och sirap.
Finhacka chokladen och smält ner den i grädden.
Bred över kakan och strö över minimarshmallows och lakritsflakes
Kyl till fudgen stelnat



Ett litet vintips bjuder jag på idag, som kanske kan passa till denna kaka då det har följande beskrivning:" Bärig kryddig smak med inslag och körbär, hallon och lakrits" :)

Ha en riktigt skön lördag!

2 kommentarer:

  1. Det ser smarrigt ut! Choklad och lakrits är bland det godaste jag vet =) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. En riktigt god kombination Hanna! :) Ha en skön fortsättning på helgen!

    SvaraRadera