måndag 10 oktober 2011

Lakritspannacotta med hallon och citron

Dax för fortsättningen på Det ultimata lakritstestet.
På tur står denna lakritspannacotta, toppad med hallonsås och en klick citronfrosting.


Till 4 personer:
2½ dl grädde
½ dl gelésocker multi
1/3 vaniljstång
1½ - 2 msk lakritzpasta beroende på hur mycket lakritssmak du önskar

Lägg grädde och gelésocker i en kastrull
Skarpa ur fröna ur vaniljstången, och lägg ner både frön och stången i grädden.
Tillsätt till att börja med 1 msk lakritzpasta och smaka sedan av till du får den smak du vill ha.
Låt koka nån minut.
Ta ur vaniljstångn. Låt svalna något innan den hälls upp i portionsformar och får stå i kylen minst 3 timmar

Till serveringen
Mosa ca 1 dl hallon lite lätt tillsammans med ett par msk florsocker

Citronfrosting
30 gram mascarponeost
½ dl florsocker
3 msk grädde
rivet skal av en liten bit citron
Vispa samman ost, florsocker och grädden, tillsätt citronskal. Spara lite till garnering

Lägg på ett par msk hallonsås på pannacottan och sedan en klick citronfrosting.

3 kommentarer:

  1. vart har du köpt lakritzpastan? svara gärna till min mail oxå ericaochtommy@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. ojojojojo... den här skall jag verkligen prova.. vilka smakkombos.. lakrits, hallon och citron.. mums

    SvaraRadera
  3. Erica jag köper den hos Strössel & annat, se länk

    Carola, det tycker jag, blev väldigt gott med brytningen med både hallon och citron :)

    SvaraRadera