måndag 2 januari 2012

Lite nyttigare muffins med agave

I julklapp fick jag en flaska agave, som enkelt förklarat är ett flytande socker som är lite nyttigare än vanligt vitt socker, med lägre GI.

Såhär i början på det nya året är det ju väldigt vanligt att man försöker leva lite nyttigare.. Vill man ändå fika nångång ibland, kan det ju vara ett bra alternativ med lite nyttigare bakverk. :)

Jag testade att göra citronmuffins med hallon, och resultatet blev väldigt gott enligt testpanelen



Till ca 12 st muffins
150 gr rumsvarmt smör
1 1/4 dl agave
2 ägg
2 msk citronsaft
½ dl mjölk
3 dl glutenfri mjölmix (finax orange) Alt samma mängd vanligt mjöl
1 tsk vanlijsocker
1 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron

1½ dl hallon
2 tsk florsocker

Vispa smör och agave
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt
Tillsätt citronsaft, citonskal och mjölk
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smetet

Klicka ut lite smet i formarna
Blanda hallon med florsocker och lägg en klick i formarna
Täck med smet, men fyll inte formarna mer än till ca 60%

Grädda i 200* ca 15-18 min

1 kommentar:

  1. Det låter som goda muffins! Tänkte själv också lägga ut lite "Viktvänliga" recept i dagarna!

    SvaraRadera