torsdag 8 november 2012

Saffransmuffins av det lite nyttigare slaget :)

Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker. Det innehåller mycket mindre kolhydrater och ger därför mindre kalorier. Inte så dumt tycker jag om man vill äta lite nyttigar :)





till ca 12 st
100 gr smör
1 msk dr oetker saffransarom (alt o,5 gr saffran)
½ vaniljstång
1 dl turkisk yoghurt
2 ägg
2 dl stevia socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl glutenfri mjölmix (finax röda alt samma mängd vanligt mjöl)

Smält smöret.
Tillsätt saffran i smöret. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och tillsätt allt till smöret.
Låt stå och svalna en stund och dra in smakerna.
Fiska upp vaniljstången och tillsätt turkisk yoghurt, rör till slät konsistens.

Vispa ägg och stevia
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Vänd växelvis ner mjölblandningen och smörblandingen i äggsmeten

Fördela smeten i formar (ca 60-70%)
Grädda i 200*, mitt i ugnen, ca 15 min

1 kommentar:

  1. Måste testa och göra kaka med aromen,kanske blir godare än de ja använde de till
    för de ser sjukt goda ut

    SvaraRadera