onsdag 14 november 2012

Tre sorters smarrig fudge

Nu är det ju ett tag kvar till jul, men igår fick jag ett ryck och gjorde tre sorters fudge :)



Gräddkolafudge med vit choklad
 
1½ dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgärdde
100 gr smör
25 stora marshmallows
200 gr vit bakchoklad
 
Mät upp socker, gräddet och smöret i en tjockbottnad kastrull.
När detta har smält, tillsätt marshmallows och rör tills de smält.
Låt koka på medelvärme i 10-12 min utan att röra.
Gör kulprovet:  droppa ett par droppar smet i ett glas med vatten, går det att forma till en kula så är det färdigt.
Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen
Häll upp i bakpapperklädd form. Låt stelna innan den skärs i bitar och förvara sedan i kylen. 
 
Mjölkchokladfudge                                                                                                        
 
3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
50 gr smör
100 gr marabou mjölkchoklad med nonstop
 
Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull
Koka tills den når 120*
Tillsätt smöret, och koka ett par minuter till
Ta av från kastrullen och tillsätt den hackade chokladen
Rör till jämn smet och häll upp i bakpapperklädd form
Låt stelna och skärr i bitar, förvara i kyl
 
Lemon and cocoafudge                                                                                                       

                                            3 dl socker
                                           100 gr marabou premium cocoa lemon 70%
                                            3 msk sirap
                                            1½ dl grädde
                                            30 gr smör
                                            2 tsk vaniljsocker

                                          Mät upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull
                                           Värm upp och tillsätt den hackade chokladen

                                           Koka på medelvärme i 10-15 min. Gör kulprovet, se ovan
                                           Ta av från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker
                                           Häll upp i bakpapperklaädd form. Låt stelna och skär i bitar. Förvara i kyl





 

4 kommentarer:

  1. åh så gott ,nu längtar ja oxå efter att göra fudge,så gott och ännu godare när de blir hemmagjorda

    SvaraRadera
  2. Åh så gott!!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera