onsdag 14 november 2012

Tre sorters smarrig fudge

Nu är det ju ett tag kvar till jul, men igår fick jag ett ryck och gjorde tre sorters fudge :)



Gräddkolafudge med vit choklad
 
1½ dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl vispgärdde
100 gr smör
25 stora marshmallows
200 gr vit bakchoklad
 
Mät upp socker, gräddet och smöret i en tjockbottnad kastrull.
När detta har smält, tillsätt marshmallows och rör tills de smält.
Låt koka på medelvärme i 10-12 min utan att röra.
Gör kulprovet:  droppa ett par droppar smet i ett glas med vatten, går det att forma till en kula så är det färdigt.
Ta av från värmen och tillsätt den hackade chokladen
Häll upp i bakpapperklädd form. Låt stelna innan den skärs i bitar och förvara sedan i kylen. 
 
Mjölkchokladfudge                                                                                                        
 
3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
50 gr smör
100 gr marabou mjölkchoklad med nonstop
 
Mät upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull
Koka tills den når 120*
Tillsätt smöret, och koka ett par minuter till
Ta av från kastrullen och tillsätt den hackade chokladen
Rör till jämn smet och häll upp i bakpapperklädd form
Låt stelna och skärr i bitar, förvara i kyl
 
Lemon and cocoafudge                                                                                                       

                                            3 dl socker
                                           100 gr marabou premium cocoa lemon 70%
                                            3 msk sirap
                                            1½ dl grädde
                                            30 gr smör
                                            2 tsk vaniljsocker

                                          Mät upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull
                                           Värm upp och tillsätt den hackade chokladen

                                           Koka på medelvärme i 10-15 min. Gör kulprovet, se ovan
                                           Ta av från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker
                                           Häll upp i bakpapperklaädd form. Låt stelna och skär i bitar. Förvara i kyl





 

4 kommentarer:

  1. Ser jätte gott ut! Älskar fudge :)

    SvaraRadera
  2. åh så gott ,nu längtar ja oxå efter att göra fudge,så gott och ännu godare när de blir hemmagjorda

    SvaraRadera
  3. Åh så gott!!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera