Ikväll har jag för första gången gjort glutenfria våfflor! Den store sonen blev väldigt nöjd över att kunna njuta av våfflor även i fortsättningen, trots att han fått gluten!
Vi kunde sitta på altanen och avnjuta dessa, så än är inte sommaren slut! :)
3 dl glutenfri mix
1krm salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
2 msk majsolja
blanda glutenfri mix, salt och bakpulver
vipsa äggen med oljan och hälften av mjölken
blanda äggsmet med mjölet, tillsätt resten av mjölken av vispa till en slät smet.
Vad bra att det funkar utan gluten. Våfflor är ju så gott. Vi äter det oftast på vintern, men jag minns en gång när jag var liten och var in i grannhuset i morfars by och de gjorde våfflor mitt i sommaren och jag tyckte det var så gott. Kanske ska ta och plocla fram våffeljärnet.
SvaraRaderaUngarna älskar våfflor så här gör vi dem oavsett årstid ;)
SvaraRaderaReceptet går säkert att göra med vanligt mjöl och få dem lika goda med.. Nästa gång ska jag testa med lite olika smaksättningar, som vanlijsocker, bär och kanske kardemumma. Namnam :)
Goda och omtyckta våfflor av hela familjen, de kommer att bjudas till familjen framöver, mumms !
SvaraRaderaTack så jättemycket för din recept och blogg! Du är den bästa!
SvaraRadera