Idag har jag bakat dessa glutenfria chocolate chip cookies.
Burken kunde jag ju inte bara motstå att köpa när jag såg den! :)
Hittade den i en butik som har de mest fantastiska presenter, allt från smycken, massvis med olika tesorter, inredningsprylar till kläder. Kolla gärna in på Butiken (ja den heter faktiskt så)
Receptet på kakorna lyder som följer: ger ca 24 st
100 gr smör
1 dl brun farin
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl glutenfri mix
½ tsk salt
100 gr mörk blockchoklad
50 gr hasselnötter
( jag gjorde det smidigt för mej och använde choklad med hackade nötter i..)
Blanda smör, farin och vaniljsocker med elvisp.
Tillsätt ägget och blanda väl.
Tillsätt mix + salt.
Hacka nötter och choklad grovt och rör ner.
Klicka ut smeten på bakpapper (1-2 msk/kaka) Inte för tätt, för de flyter ut, så 12 kakor på varje plåt är lagom.
Grädda i 200* ca 10 min.
Låt kallna på galler.
Mums... låter gott. Bra att veta vart jag ska titta om jag behöver baka glutenfritt.
SvaraRaderaÅh så gott! tänkte faktiskt baka sådana häromdagen. Kan tänka att dina blev riktigt goda :)
SvaraRaderaDet där måste jag baka åt min svärmor som är glutenintolerant!
SvaraRaderaMissa inte min nya tävling där du kan vinna lite smått å gott från Familjekontoret!
Kram Karin
omdömet från övriga familjen var: Grymma!! :)
SvaraRaderavill man inte ha dem glutenfria går det ju alldeles utmärkt att ta vanligt mjöl istället, men det är verkligen tur att det går att baka lika gott och smidigt till de som är glutenintoleranta!
Mummsi mummsi!
SvaraRaderaVad trevligt med lite glutenfria förslag. Dessa ska jag prova.
SvaraRaderaTack jen och matpolisen!
SvaraRaderaviktigt att även de som har glutenintolerans får njuta av gott fikabröd tycker jag :)