tisdag 19 oktober 2010

Misslyckade kakor blev en ny sort lyckade kakor?



Dessa glutenfria små chokladflarn var egentligen tänkta att bli små fina bulliga chokladkakor.
Första gången jag bakade dem lät jag tyvärr de vara inne liite för länge i ugnen så då blev i "färdigaste laget", men denna gång var jag mer koncentrerad på min uppgift.. :) Dock blev inte resultatet som jag tänkt mej. Är nog inte meningen att jag ska lyckas med dem verkar det som..!!

Hittade receptet i tidningen Hembakat, men där var de ju bakade med vanligt mjöl, så en av mina teorier till att de blev flarn istället för kakor är att jag bakade dem med glutenfritt mjöl. En annan teori jag har är att jag lät degen vara för kort stund i kylen och att det var därför de flöt ut på plåten? Vad tror ni? tar tacksamt emot tips så att jag kan lyckas med kakorna nästa gång :)

Trots att utseendet inte alls blev som på bilden i tidningen så blev det inte nåt fel på smaken på dessa chokladflarn. Så på sätt och vis kan man ju säga att de misslyckade kakorna ändå blev en ny lyckad sort. Kan tänka mej att de blir ännu godare om man tar lite nutella och gör en dubbel!

125 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2½ dl mjöl
1 msk kakao

50-75 gr mjölkchoklad

Vispa ihop smör och socker
tillsätt mjölet och kakao
Forma degen till en rulle och lägg i plastfolie i kylen i ca 1 timme.

Dela degen i ca 25 bitar. Dela chokladen i lika många bitar.
Tryck ner en bit mjölkchoklad och forma till en boll.
Lägg på bakplåtspapper
Grädda i 200* ca 10 min

Ni hänger väl med på facebook förresten! :)
Annicake

7 kommentarer:

  1. Vilka fina tårtor du gör! Håller mig till cupcakes tillsvidare..

    SvaraRadera
  2. Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. Bra att de smakade bra trots att de inte ser ut som du tänkt dig. Fasr det är ju bara du som vet hur de skulle se ut. Lite nutella mellan är nog inte fel. :-)

    SvaraRadera
  3. Det skulle nog bli smarrigt med nutella emellan :)

    Jag gjorde också kakor häromveckan och de flöt ut ganska mycket. Jag tänkte prova att ha i lite pofiber nästa gång och hoppas att det hjälper. Kan ju hända att en stund till i kylen hjälper!

    Vem vet du kanske inte vill göra dem annorlunda, utan det blir din nya egna kaksort :)

    SvaraRadera
  4. Ser sådär härligt knapriga ut. Det svåra är nog att "misslyckas" nästa gång så de blir lika goda då!

    SvaraRadera
  5. Tack tack Anna!
    gillar också att göra cupcakes :)

    Så sant Erika! De var i alla fall väldigt goda och ska helt klart testa med nutella mellan!

    Lite pofiber i kansk einte vore så dumt, men vem vet Therése, dessa kanske blir min egen sort. :)
    men det är väl som Sanne säger, det kanske inte går att misslyckas en gång till ;)

    SvaraRadera
  6. Jag tror att det blir din egen sort och så blir de misslyckade om de inte blir som de här ;-)

    Tänkte att man kan ju även lägga kakbollarna i en sån "småbrödsform" eller liten muffinsform, om man vill ha en tjockare variant...

    SvaraRadera
  7. Gjorde exakt samma sak dock inte glutenfritt, blev som jättestora och goda chokladflarn:D tråkigt att man lyckades göra cookies andra gången:O

    SvaraRadera