söndag 10 oktober 2010
Rosa vaniljmuffins
Rosa Vaniljmuffins
100 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mix (alt vanligt mjöl)
2 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kesella vanilj
några droppar karamellfärg
Vispa smör och socker.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner
rör ner kesellan.
Fördela i formar och grädda i 225* ca 12-15 min
Jag gjorde även några miniminimuffinsar
Efter tips på Erikas fantastiska blogg Bakglädje om hur man fyller en muffins så fick det bli en klick hallonsylt i dem med.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad goda de låter! Låter jättegott med kesella vanilj i, använde det som fyllning i en rulltårta igår, det är verkligen supergott!
SvaraRaderaÅh vad gott! Att ha i vanilj kesella var ett bra tips! Det ska jag testa nästa gång! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram
SvaraRaderaLåter väldigt gott med kesella vanilj som fyllning i rulltårta Ida!
SvaraRaderaAtt ha den i muffinsen var en riktig höjdare kan jag säga Ida och Daniella, de blev riktigt saftiga och goda! :)
Hoppas du oxå haft en skön helg Daniella! kram
Låter gott. Kul att du testade tipset om fyllningen. :-) Visst var det smidigt?
SvaraRaderaDet var ett mycket bra och smidigigt tips Erika! Är ju kanon att kunna piffa till t ex vaniljmuffins med nåt gott! :)
SvaraRadera