Denna dessert med härlig lakritssmak åt jag första gången för ca 1 år sedan när jag var hemma hos en kompis och vi firade en i vårat lilla gäng som fyllde år. Sedan dess har jag gjort den vid några tillfällen, och jag tycker den är lika god varje gång :)
25 turkisk peppar-karameller
3 msk vatten
½ + 2 dl mellangrädde
2 äggvitor
3 msk strösocker
200 gr hallon
Mixa turkisk peppar till ett kornigt smul. Värm med vatten och ½ dl grädde till en "sirap" i ca 10 min. Först blir det en hård klump, men allt smälter till slut. Ställ att svalna en stund.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Vispa 2 dl grädde och tillsätt 4 msk lakritssirap.
Vänd ner gräddblandningen i äggvitan med en slickepott.
Fördela i 6 små portionsskålar.
Frys i minst 2 timmar.
Ta fram en stund innan servering.
Rippla över lakritssirap. (om den stått i kyl så värm upp den lite)
Toppa med hallon.
Jag gillar också pepparkaksgrottor med lingon! :) hur gör man tobleronen? Har du kanske recept på den här på bloggen?
SvaraRaderaReceptet på tobleronen kommer så småningom på bloggen Helena :)
SvaraRaderaVad gott det ser ut, gillar lakrits så detta är verkligen något för mig :-)
SvaraRaderaLakrits och hallon kan ju int egå fel =) Ser jättegott ut!
SvaraRaderaHa en härlig onsdag!
Kram
Lisa
Vad gott det låter, jag gillar lakrits. Tyvärr är jag den enda i min familj som tycker om det.
SvaraRaderaTack Linda, Lisa & Erika! :)
SvaraRaderariktigt mycket härlig lakritssmak i dessa Linda, och kombinationen med hallon är ju så mmmmm Lisa!
De vet inte vad de går miste om i din familj Erika om de inte gillar lakrits! fast gör du denna dessert blir det ju massvis till bara dej! ;)
kram
Detta ska bjudas på i kväll,
SvaraRaderaser verkligen fram emot att smaka den :o)
Förövrigt måste jag säga att det är en riktigtg bra blogg med massa bra tipps om glutenfritt då vi har några vänner som är gluten. Mycket :o)
Tack snälla "mitt liv och lite till"!! Jättekul att höra att mina tips kommer till användning! :)
SvaraRaderaHoppas ni gillar denna underbara lakrits semifreddo!
Trevlig helg!
käkade den här efterrätten igår och den var helt i min smak! Supergott :) Man behöver gilla lakrits, men det gör jag så det var verkligen hur gott som helst :)
SvaraRaderavad härligt att du gillade den!
SvaraRaderaja att gilla lakrits är nog en bra förutsättning om man ska gilla denna! :)