tisdag 5 oktober 2010

Lakrits-semifreddo

Denna dessert med härlig lakritssmak åt jag första gången för ca 1 år sedan när jag var hemma hos en kompis och vi firade en i vårat lilla gäng som fyllde år. Sedan dess har jag gjort den vid några tillfällen, och jag tycker den är lika god varje gång :)

25 turkisk peppar-karameller
3 msk vatten
½ + 2 dl mellangrädde
2 äggvitor
3 msk strösocker
200 gr hallon

Mixa turkisk peppar till ett kornigt smul. Värm med vatten och ½ dl grädde till en "sirap" i ca 10 min. Först blir det en hård klump, men allt smälter till slut. Ställ att svalna en stund.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Vispa 2 dl grädde och tillsätt 4 msk lakritssirap.
Vänd ner gräddblandningen i äggvitan med en slickepott.
Fördela i 6 små portionsskålar.
Frys i minst 2 timmar.

Ta fram en stund innan servering.
Rippla över lakritssirap. (om den stått i kyl så värm upp den lite)
Toppa med hallon.

10 kommentarer:

  1. Jag gillar också pepparkaksgrottor med lingon! :) hur gör man tobleronen? Har du kanske recept på den här på bloggen?

    SvaraRadera
  2. Receptet på tobleronen kommer så småningom på bloggen Helena :)

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut, gillar lakrits så detta är verkligen något för mig :-)

    SvaraRadera
  4. Lakrits och hallon kan ju int egå fel =) Ser jättegott ut!

    Ha en härlig onsdag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Vad gott det låter, jag gillar lakrits. Tyvärr är jag den enda i min familj som tycker om det.

    SvaraRadera
  6. Tack Linda, Lisa & Erika! :)

    riktigt mycket härlig lakritssmak i dessa Linda, och kombinationen med hallon är ju så mmmmm Lisa!

    De vet inte vad de går miste om i din familj Erika om de inte gillar lakrits! fast gör du denna dessert blir det ju massvis till bara dej! ;)

    kram

    SvaraRadera
  7. Detta ska bjudas på i kväll,
    ser verkligen fram emot att smaka den :o)

    Förövrigt måste jag säga att det är en riktigtg bra blogg med massa bra tipps om glutenfritt då vi har några vänner som är gluten. Mycket :o)

    SvaraRadera
  8. Tack snälla "mitt liv och lite till"!! Jättekul att höra att mina tips kommer till användning! :)

    Hoppas ni gillar denna underbara lakrits semifreddo!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. käkade den här efterrätten igår och den var helt i min smak! Supergott :) Man behöver gilla lakrits, men det gör jag så det var verkligen hur gott som helst :)

    SvaraRadera
  10. vad härligt att du gillade den!
    ja att gilla lakrits är nog en bra förutsättning om man ska gilla denna! :)

    SvaraRadera