måndag 20 december 2010

Chilikladdkaka



Denna kaka har jag länge tänkt baka, men det har inte blivit av.
December månad är temat på månadens sötsak hos Söta saker kryddigt och då passar ju denna chilikladdkaka alldeles utmärkt som mitt bidrag, tycker jag.

Söta saker

Jag gjorde min glutenfri, men för den som önskar går det ju att byta ut den glutenfria mjölmixen mot vanligt mjöl.

200 gr smör
4 ägg
4 dl rårörsocker
1 dl kakao
4 dl glutenfri mjölmix, jag använde finax röda paket
2 tsk vaniljsocker
2-3 medelstora chilifrukter

Smält smöret.
Rör ner ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl.
Skär av toppen på chilifrukterna, spara till garnering.
Skrapa ur fröna och finhacka. Vänd ner i chokladsmeten.

Häll upp i springform som är klädd med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen av ugnen i 175* ca 45 min.
Låt kakan svalna.
Gör glasyr:
2 dl florsocker med chokladsmak
1½ msk vatten
och bred på kakan. låt stelna.


Första gången jag hittade detta recept så var det inför halloween förra året, och då stod det att man skulle dekorera kakan med chilin som horn.. jag tycker dock att vi låter chilin gå som små tomteluvor istället så här i juletider! :)

6 kommentarer:

  1. Låter spännande. Choklad och chili brukar ju kunna bli riktigt gott ihop.

    SvaraRadera
  2. Oj...vilken stark tårtan ;)chili och choklad är ju passa bra ihop!

    SvaraRadera
  3. Tomteluvor eller horn... ja det har du rätt i, det funkar ju faktiskt vilket som när det gäller chili! Smakcombon låter spännande, blev den stark?!

    SvaraRadera
  4. Chili i choklad är himla gott men jag har aldrig testat att baka med det

    SvaraRadera
  5. Ja, den såg ju nog väldigt god ut! Skojig dekoration också. ;-)

    SvaraRadera
  6. man får väl vara noga med att upplysa fikagästerna att dekorationerna inte bör ätas bara..

    Kakan åkte ner i frysen, tänkte fika på den nån av juldagarna, så jag återkommer med smakrapport! :)

    SvaraRadera