torsdag 25 augusti 2011

Jordgubbsmousse med lime

Om man inte vill använda gelatin så är gelésocker multi ett mycket bra alternativ. Jag använder det alltid när jag gör pannacotta, och numer även för det mesta när jag gör mousser.
Tyvärr finns ju inga färska jordgubbar att få tag i längre, men denna funkar lika bra att göra med frysta bär

Jordgubbsmousse med lime
250 gr jordgubbar
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 lime
4 msk gelésocker multi

Vispa grädden ihop med florsockret. Ställ i kylen
Mixa jordgubbarna, inte för mycket, det är godaste med lite bitar i.
Ta 1 dl av jordgubbsmixen och lägg i en kastrull. Tillsätt gelésockret och låt koka ca ½ minut. Låt svalna något och blanda sedan ner i resterande jordgubbsmix
Riv i limeskalet
Vänd ihop med den vispade grädden och ställ i kylen ett par timmar innan den används som tårtfyllning. Räcker till ett lager.

11 kommentarer:

  1. Ja använder också det,speciellt på hallonmousse och den är favoriten,kanske har att göra med att man använder det istället för gelatin

    SvaraRadera
  2. Det är ju så mycket smidigare oxå. Jag brukar i och för sig aldrig använda gelatinblad utan gelatinpulver, men gelésockret känns bättre :)

    SvaraRadera
  3. Vad bra, jag använder nämligen alltid gelatin känns det som, skulle vilja prova nåt nytt :) Så tack!

    SvaraRadera
  4. Smidig fyllning och lät dessutom väldigt gott!

    SvaraRadera
  5. oh, jag gillar det, jag är nämligen vegetarian och utesluter gelatin så mycket jag kan. Det är så härligt att kunna äta mousse och som den här eller pannacotta och sådant utan att behöva ha dåligt samvete <3

    SvaraRadera
  6. Tack Pernilla, Maria och Alexandra! :)

    SvaraRadera
  7. Smart recept! gelesocker multi är ju supersmidigt :) Jag har även sett att vissa gör mousser med marsanpulver, det tror jag också är smidigt :)

    SvaraRadera
  8. Tack Emilia! :)
    Gelésockret är en riktigt bra "uppfinning"! :)

    jag hade marsanpulver i kokosmousse jag gjorde, det funkar oxå som "stabiliserare". Och gott med :)

    SvaraRadera
  9. Gudars skymning vad gott. Gjorde den på blåbär och det är fantastiskt.

    SvaraRadera
  10. kan jag göra moussen med gelatinblad sitället? hur många blad motsvarar det i så fall?

    SvaraRadera
  11. Tack Karin! :)

    Liselott, det går göra den med gelatinblad, 2-3 blad blir lagom.

    SvaraRadera