lördag 16 oktober 2010

Glutenfria citronmuffins med choklad & jordgubb


Det har ju blivit en hel del glutenfri bakning nu, och då har jag använt mej av sempers glutenfri mix istället för vanligt mjöl. Häromdagen fick jag hem en rejäl laddning med glutenfria produkter och bland annat så innehöll den Lailas glutenfria & mjölkfria mjölmix.

Med sempers har det funkat att byta mängden rakt av, så nu var jag ju tvungen att testa om det är nån skillnad i tillvägagångssätt och smak med den nya mjölsorten. Man hittar ju alltid en bra anledning till att få baka, eller hur? :)

Receptet på dessa muffins får du här:
200 gr mjukt smör
2½ dl socker
3 ägg
3 1/4 dl lailas glutenfria mjölmix (alt vanligt mjöl)
1½ tsk bakpulver
½ dl lemon curd
rivet skal av 1 citron

ca 125 gr mjölkchoklad med jordgubbsgräddefyllning (eller annan choklad med fyllning)


Vispa smör och socker poröst
tillsätt ett ägg i taget och rör om
blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten
tillsätt lemon curd och rivet citronskal.

Klicka ut smeten i formar som står i en muffinsplåt.
Grädda i 175* i 10 min i mitten av ugnen. Ta ut muffinsen, lägg på en ruta choklad och tryck till lite lätt så de sjunker ner. Grädda ytterligare 10 min.

I skrivande stund så har jag inte hunnit provsmaka dem, så jag vet inte om det blev nån skillnad i smaken med detta mjöl, men annars funkade det väldigt bra att använda lailas mjölmix!

Ha en riktigt skön helg!

7 kommentarer:

  1. kanon att du lägger upp glutenfria recept ifall man en dag skulle behöva baka det, bara att kika in i din blogg då så finns det massa recept :-)

    SvaraRadera
  2. Tack Erika & Linda!

    härligt att mina tips och recept kan komma till nytta Linda! :)

    SvaraRadera
  3. Smarrigt! Den där chokladen, har du köpt den här i sv? Ser lite tysk ut ;)(kanske Lidl?) Men den låter så himla god!!!

    SvaraRadera
  4. jag köpte chokladen i "min" ica-affär, de brukar ta in lite "udda" varor ibland :) fanns även med caramellfyllning och som nötchoklad. Lite söta i sig, men i bakverk gör de sig alldeles utmärkt!

    SvaraRadera
  5. Lemoncurd är det dock vetemjöl i så dom blir tyvärr inte glutenfria=(

    SvaraRadera
  6. Emma, jo dessa är helt glutenfria. jag gör egen lemon curd enligt leilas recept med maizena så den innehåller inget vetemjöl.
    Har även färdigköpt i kylen, men enligt innhållsdeklerationen innehåller den inget vetemjöl??

    SvaraRadera