fredag 1 oktober 2010

Glutenfri kycklingpaj

ja jag vet, detta är ju en blogg för sötsaker, men detta recept kan jag bara inte låta er gå miste om.. En kycklingpaj till fredagsmys är bara så gott! :)

Pajskal
1 burk kesella lätt
2 dl glutenfri mix med fiber
2 msk flytande smör

det går ju göra med vanligt mjöl med såklart..
Blanda ihop till en deg och låt stå kallt i ca 10 min.
Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda i 225* ca 10 min

gör under tiden fyllningen:
bryn upp
2 kycklingfiléer i bitar
dela ett paket bacon och tillsätt till kycklingen
skär 7-8 färska champinjoner i bitar
hacka ca 2 cm purjolök
tillsätt 3 msk creme fraiche chili/paprika

Ta ut pajen och lägg i fyllningen
strö över ca 1 dl tärnad fetaost
Lägg på 2 skivade tomater

2 dl mjölk
2 ägg
2 dl riven ost
1 msk chilisås
1 msk ketchup

Vispa ihop med en gaffel och häll över fyllningen.

Grädda i ca 35-40 min i 225*.

6 kommentarer:

  1. Kanon att du lägger i glutenfria recept, alltid bra att ha om man skulle få besök av en som inte kan äta glöuten

    SvaraRadera
  2. Superfin blogg verkligen! Kika gärna in hos mig!!! :)

    / http://marielejon.blogg.se

    SvaraRadera
  3. mmm, va gott med paj! Hur blev pajskalet? Jag gjorde enl något annat gf recept för ett år sen och då blev det nästan som små hårda kulor i, var jätteskumt!Vet inte om det var mjölet som var konstigt?? Men att ha kesella istället för smör verkar ju smaskens. Får nog ta och våga göra en gf paj igen nu :)

    SvaraRadera
  4. Tack Linda! Hoppas du får användning av nåt av recepten :)

    Tack tack Marie! Klart jag ska kika in hos dej! :)

    Den blev jättegod Therése! Det var första gången jag gjorde glutenfri botten, har gjort samma med vanligt mjöl innan. Blev positivt överraskad att den blev lika smidig att hantera som den vanliga, det kanske berodde på fibermixen. Man kan gott smörja formen lite så intekanterna fastnar, men annars blev den kanon! :) Klart du ska våga dej på att göra paj igen! :)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt god paj, jag gjorde den igår och så bakade vi den glutenfria kolakakan med vit chocklad på toppen till efterrätt, alla var hur nöjda som helst! Jag kommer definitivt att följa din blogg :)

    SvaraRadera
  6. åh, vad kul att höra att det smakade bra med både pajen och kakan Ellen! Tack! :)

    SvaraRadera