onsdag 20 oktober 2010

Glutenfria scones

Ute är det höstrusk, mörkt och ruggigt. Vad passar då bättre till kvällsmat om inte nybakade scones?

Detta är premiär för mej vad gäller glutenfria scones. Ingen större skillnad måste jag säga, lika gott doftar de i allafall som vanliga, och jag återkommer med ett smakutlåtande sen ;)

Receptet lyder som följer:
8 dl Lailas glutenfria mjölmix
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gr smör
1 dl kesella
2 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Tärna mjölet och nyp ihop med mjölet.
Tillsätt kesella och mjölk och arbeta snabbt ihop

Gör runda kakor som du skorar med en kniv i fyra delar eller som bullar. Nagga med gaffel.
Grädda i 250* ca 10 min

Ät och njut medans de är varma.

12 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott och mysigt när man äter nybakade scones! Idag det fin vädret i lund hehe blåsa lite grand.

    SvaraRadera
  2. Åh, det är ju så gott med scones!! Mmm, nybakade.. smöret smälter.. Hade inte tackat nej till en eller två ;-)

    SvaraRadera
  3. Scones passar perfekt så här års. Vilken härlig liten skylt med "Höstmys", har du gjort den själv eller har du köpt den?

    SvaraRadera
  4. Nygräddade scones är himla gott, tänkte göra det till frukost imorgon

    SvaraRadera
  5. Du är duktig du mitt hjärta! :)

    SvaraRadera
  6. Ja visst är det gott med scones sana, hanna, Erika, Linda och Tessan! De blev väldigt uppskattade av alla barn till kvällsmaten,
    maken och hans bror tackade inte heller nej kan jag säga Hanna:)

    sana, här har det varit snöblandat regn, riktigt "sconesväder". Eller höstmysväder.. :)

    Erika, visst är skylten fiin! Har köpt den i samma butik som jag köpte "stör ej, njuter av kakorna skylten" kolla in http://butiken.biz där finns hur mycket fint som helst! :)

    Frukost med scones är ju inte heller helt fel Linda!

    Tack hjärtat!! du får snart komma på höstmyskvällsmat tycker jag! <3

    SvaraRadera
  7. Älskar scones!

    Annica, vet inte om jag frågat dig om detta tidigare, har frågat någon men hittar inte tillbaka till var/ev svar, så får fråga igen. Jo: finns det gluten i vanligt bakpulver? Jag undrar därför att jag utomlands sett glutenfritt bakpulver till försäljning, så då började jag undra så klart. Vet du?

    SvaraRadera
  8. Åh, scones och en värmande brasa... underbar liten höstmys-skylt!

    SvaraRadera
  9. Scones är ju aldrig fel Cecilia & Helena! Ett perfekt sätt att höstmysa på. :)

    Cecilia, vanligt bakpulver ska vara glutenfritt vad jag vet. Däremot finns det vissa glutenfria mjölmixer som innehåller bakpulver.
    Kan kanske vara så att det är andra riktilinjer eller annat innehåll i andra länder, men de sorter jag tittat på här hemma innehåller potatisstärkelse och det är glutenfritt. Ska kolla med celiakiföreningen om de har något bra svar på detta :)

    Helena, visst är den fin skylten. hade gärna haft en med texten fredagsmys oxå :)

    SvaraRadera
  10. Tack Annica. Det var vad jag tänkte, men ibland finns det luriga produkter. Jag ska ta och fråga nästa gång jag ser produkten, så kanske jag kan få rätsida på det. Hör jag något alarmerande meddelar jag =)

    SvaraRadera
  11. Svar
    1. Japp Caroline. Gör ofta glutenfria scones, med lite olika smaksättningar, och de brukar gå åt till sista smulan :)

      Radera