söndag 10 oktober 2010

Rosa vaniljmuffins


Rosa Vaniljmuffins
100 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mix (alt vanligt mjöl)
2 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kesella vanilj
några droppar karamellfärg

Vispa smör och socker.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner
rör ner kesellan.
Fördela i formar och grädda i 225* ca 12-15 min


Jag gjorde även några miniminimuffinsar



Efter tips på Erikas fantastiska blogg Bakglädje om hur man fyller en muffins så fick det bli en klick hallonsylt i dem med.

5 kommentarer:

  1. Vad goda de låter! Låter jättegott med kesella vanilj i, använde det som fyllning i en rulltårta igår, det är verkligen supergott!

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott! Att ha i vanilj kesella var ett bra tips! Det ska jag testa nästa gång! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt gott med kesella vanilj som fyllning i rulltårta Ida!
    Att ha den i muffinsen var en riktig höjdare kan jag säga Ida och Daniella, de blev riktigt saftiga och goda! :)

    Hoppas du oxå haft en skön helg Daniella! kram

    SvaraRadera
  4. Låter gott. Kul att du testade tipset om fyllningen. :-) Visst var det smidigt?

    SvaraRadera
  5. Det var ett mycket bra och smidigigt tips Erika! Är ju kanon att kunna piffa till t ex vaniljmuffins med nåt gott! :)

    SvaraRadera