måndag 18 juli 2011

Halloncheesecake med vit choklad -glutenfri-

Denna halloncheesecake gjorde jag också till kalaset i helgen, och den blev väldigt smarrig. Tack mor och far för de fina hallonen!!


12 glutenfria digestivekex
75 gr smält smör

krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i springform,med ett bakpapper i botten.

200 gr hallon
1 dl socker
75 gr vit choklad
4 tsk gelatinpulver
200 gr philadelfiaost
3 dl grädde
1 dl hallon

Mixa 200 gr hallon och sockret
ta en dl av detta och värm i en kastrull. Tillsätt gelatinpulvret, blanda och rör sedan ner i resten av hallonmixen
Smält chokladen i vattenbad och vänd ner i hallonmixen
Blanda ner philadelfiaosten
Vispa grädden och vänd ner i smeten
Tillsätt ca 1 dl hela hallon och vänd försiktigt

Häll upp i formen och ställ i frys minst 5 timmar.
Ta fram ca 45 min innan den ska serveras
Garnera med hallon

Halloncheesecake i sällskap med jordgubbscheesecake. Somrigt och gott! :)

5 kommentarer:

  1. Ååå så gott, jag tar en av varje tack ;-)

    SvaraRadera
  2. Så gott, älskar cheesecake :-)

    SvaraRadera
  3. he he Therése, jag var tvungen att ta en bit av varje med.. Mumsigt värre :)

    Linda, ja visst är det så gott med cheesecake! :)

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott! Jag gjorde något liknane för ett tag sedan, riktigt gott. Men jag hade inte lyxen att få färska hallon...

    SvaraRadera
  5. Färska hallon är en riktig lyx Maria! Tror minsann jag ska plantera några hallonbuskar (?) i min trädgård så jag har egna till nästa år! :)

    SvaraRadera