torsdag 18 september 2014

Cupcakes med choklad och saltlakrits

Häromdagen var jag på tjejkväll, där vi firade att en i gänget fyllt år. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat och dryck, och jag hade med mej dessa cupcakes som vi åt till kaffet.

Till ca 16 mellanstora:

100 gr smör
50 gr Marabou black, saltlakrits
1 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix, (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
lite salt

Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Låt svalna och tillsätt sedan yoghurten
Vispa ägg och socker fluffigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen i äggsmeten
Fördela i formar ( fyll inte mer än till ca 60%)
Grädda i 200* ca 15 min

Frosting
Vispa 1,5 dl grädde med en gnutta bakpulver lite halvklar, vänd ner en burk med philadelfia Marabou och vispa till spritsbar konsistens
Toppa med saltlakritsflakes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar