söndag 19 oktober 2014

Chokladmousse på platta

Som ni säkert vet så älskar jag choklad.. Grunden till denna ljuvliga chokladmousse använder jag mej ofta av när jag ska unna mej nåt smarrigt, och tack vare att Marabou premiumsortimentet är stort så går det ju variera smaken på moussen väldigt mycket. Att de nu även börjat sälja såna här goda tunna plattor är ju väldans bra för en chokladälskare :)  Fick inspiration att lägga mousse mellan två plattor av en tjej jag följer på instagram och visst blev det läckert?

 
 Denna mousse har smaken av kaffechoklad, men det går ju byta ut till mint, apelsin, hallon m.m

100 gr Marabou premium 70%
2 äggulor
½ tsk vaniljpulver
3 dl grädde

Vispa grädden, inte för hårt, vispa ihop med äggulorna och vaniljpulvret
Smält chokladen över vattenbad. Ta av från värmen och börja med att blanda ner en klick grädde i taget. Vänd sedan ner blandningen i grädden och rör till en jämn mousse
Om du ska servera den i portionsformar så spritsa upp den och ställ i kylen, ska du göra som på bilden ovan så fyll spritsen och lägg i kylen nån timme innan den spritsas på en platta och lägg sedan en platta till som lock. Enkelt och elegant!3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ursäkta för sent svar :)
   Hoppas du löste hur man ska göra, tycker beskrivningen är rätt tydlig, vet inte hur jag ska kunna förklara det bättre.. :)
   God fortsättning på julen! Med vänlig hälsning Annica

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera