Idag har vi varit på smarrig middag hos mina föräldrar och inte helt otippat stod jag för desserten ;)
Efter mat kan det ju vara för mäktigt med en vanlig tårta men marängtårta är ju lite mindre mättande så det fick det bli :)
Denna blir lite som en glasstårta och gick hem hos både stora och små
2 marängbottnar
4 ägg
4 dl grädde
1 ask philadelfiaost
150 gr marabou mjölkchoklad med apelsinkrokant
till garnering
1-2 apelsiner
50 gr mörk choklad
noblesse med apelsinsmak
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite
Dela på äggen, vitorna i en bunke och gulorna i en, vispa var för sig
Vispa grädden och när den börjar tjockna så vispa även med philadelfiaosten
Vänd ihop de vispade gulorna och vitorna försiktigt och vänd sedan ner gräddblandningen och blanda med en slickpott med stora svep, bara så smeten går ihop, blanda även ner den smälta chokladen
Lägg en marängbotten i en springform, bred på hälften av smeten , på med nästa marängbotten och sen resten av smeten
Ställ i frysen i minst 3-4 timmar
Smält den mörka chokladen och ringla över
Pensla lite smält choklad på noblesseplattorna så fastnar de lätt på kanten
Fileéa apelsinerna och använd som garnering tillsammans med halva noblesseplattor
Tårtan kan med fördel tas fram en liten stund och förvaras svalt eller i kyl innan den äts
Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar