Vaniljkrämsfylld kokostosca, ja ni hör ju bara på namnet hur gott det är! 😋
Inspiration till receptet hittade jag hos www.niiinis.se . Jag gjorde om mitt till glutenfritt, ändrade lite och tog ca 1,5 ggr i mängderna för att det skulle bli riktigt många av denna sådär onödigt goda ju ska 😋
Till en stor långpanna:
300 gr rumsvarmt smör
4,5 dl socker
4 stora ägg
5,5 dl glutenfri mjölmix, finax röda
1 msk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
1,5 dl snabbmarsanpulver.
Gör denna först och ställ i kylen.
Vispa smör och socker. Tillsätt äggen, 1 i taget och vispa mellan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
Vänd ner vaniljkrämen och häll upp i smord långpanna.
Grädda längst ner i 200 gr ca 23-25 min.
Under tiden, gör kokostoscan
Lägg 100 gr smör, 3 dl socker, 1,5 dl sirap, 1,5 dl grädde och 2 tsk vaniljsocker i en kastrull.
Låt puttra på medelvärme i några minuter, rör om ofta. Tillsätt 225 gr kokos. Låt puttra några minuter till.
Ta ut kakan och klicka på toscasmeten.
Skjuts in i ugnen igen i ca 12 min tills den fått fin färg.
Låt kallna helt innan den skärs i bitar.
Ha en riktigt trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar