måndag 6 juni 2011

Test och I´m back.tårta...

Idag ska jag börja jobba igen efter ca 2 månaders sjukskrivning! Äntligen!! Känns gott att åtminstone kunna jobba ett par veckor innan det är semesterdax!

För att jobbarkompisarna ska inse hur mycket de saknat mej ska jag ha med denna tårta till eftermiddagsfikat ;) Hmm..

Jag har testat en ny sockermassa för att täcka tårtan som jag sett flera andra tårtbloggare lovorda, så det ska bli mycket spännande att smaka den. Den var väldigt smidig att arbeta med i allafall, även om det är alldeles för varmt idag för att hålla på med tårtor..

Dekorationerna blev väldigt enkla, men fick gå i de svenska färgerna, dagen till ära!

Tårtan består av glutenfria bottnar, fylld med rabarbermousse, gräddvaniljkräm och skivade jordgubbar. Spacklad med jordgubbsgrädde. Dek med sp. En riktig sommartårta med andra ord :)

Ha en riktigt bra Nationaldag!

10 kommentarer:

 1. Vilken jättefin tårta du har gjort!

  SvaraRadera
 2. Ser fantastiskt gott ut.
  Hur gör du din glutenfria tårtbotten? GJorde en bara bara potatismjöl men den blev inte lika hög och fin, god var den dock.

  /malin

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev och jättegod lät den ! Dina jobbarkompisar blev nog glada. :) Och visst är sockermassan superbra att använda, och smaken var väl helt okej tycker jag själv (inte är ju någon sockermassa direkt god...).

  SvaraRadera
 4. Vilken jättefin tårta som passar perfekt på sveriges nationaldag. Jag har också köpt sockermassan men inte testat den ännu.

  SvaraRadera
 5. Så himla fin tårta!! Vad tyckte du om sp'n och vad var det för märke?

  SvaraRadera
 6. Vilken jättefin tårta! :)

  SvaraRadera
 7. Tack tack för alla kommentarer! :)

  Malin, jag gör mina bottnar antingen med att byta delen mjöl rakt av mot glutenfritt mjöl. (lailas blå är min favorit. Om du gör med sempers mix så ta inte riktigt lika mycket bakpulver, för då pyser den upp och sjunker lättare ihop eftersom mixen innehåller lite bakpulver i sig.) har även gjort med bara pot.mjöl och fått höga bottnar, blir bättre om man siktar mjölet först.

  Tove, Erika och Maria: jag tyckte sp´n var lätt att jobba med och smakade helt okej. Nu åt vi ju tårtan samma dag, så jag fodrade inte så jag vet inte alls hur den är ur "svettsynpunkt", men kommer definitivt använda den igen! Köpte den på strössel och annat Maria.

  SvaraRadera
 8. Superfin tårta, passar perfekt på nationaldagen

  SvaraRadera
 9. Vilken fin tårta! Och fyllningarna låter hur gott som helst =)

  SvaraRadera