måndag 29 augusti 2011

Glutenfria scones med honung och kardemumma

En regnig dag som denna passar det alldeles utmärkt att mysa till det med nygräddade scones :)


Till 4 kakor (16 bitar) behövs:
4 dl sempers glutenfria mix med fiber
4 dl sempers glutenfria mix
4 tsk bakpulver
2 tsk pofiber
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
100 gr smör
3 dl honungsyoghurt

Blanda mixerna, salt, bakpulver, pofiber och kardemumma
Tärna ner smöret och nyp ihop
Tillsätt yoghurten och blanda ihop till en deg.

Gör 4 runda kakor på plåt med bakpapper
Nagga med gaffel och skåra ett kryss med kniv
Grädda i 250*, mitt i ugnen ca 10 min.


Njut av de nygräddade varma sconesen :)

3 kommentarer:

  1. MUMS vad det såg gott ut!!!! Kanske får bli scones till kvällen;)
    Kram!!
    Linda B

    SvaraRadera
  2. Låter supergott med kardemumma i!!

    SvaraRadera
  3. Tack Linda och Therése!

    scones gör man ju alldeles för sällan, och dessa med honung och kardemumma lär jag göra igen, supergott! :)

    SvaraRadera