måndag 22 augusti 2011

Chokladbotten

Denna chokladbotten blir väldigt saftig och god och har helt klart blivit en favorit här hemma.


Chokladbotten
2 dl mjölk
1 dl socker
1 dl kakao
1 krm salt
Häll upp i en kastrull, koka upp och låt sedan småkoka ett par minuter. Låt svalna.

150 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl)
1 msk vanlijsocker
1½ tsk bakpulver

Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med chokladmjölken.
Häll upp i smord form
Grädda i 175* ca 40 min

Bottnen kan med fördel frysas eller vila kallt över natten innan den delas.

Receptet är publicerat tidigare i detta inlägg men för att det ska bli ännu lättare att snabbt hitta t ex tårtbottenrecept här på bloggen finns nu en kategori för just grundrecept.

4 kommentarer:

  1. Åh, vad bra med tårtbottenrecept. Det kan man aldrig få för många av. :-)

    SvaraRadera
  2. Underbar blogg!! Bara tvungen att bli följare!
    Åt Lakrits semifreddon..som du har på recept här. Bland det godaste jag ätit!!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Ser god ut! Jag har inte hittat någon bra chokladbotten än... eller så är det jag som alltid lyckas få dom lite torra... Hmmm. Ska iallafall testa detta receptet till nästa chokladbotten. Gillar ju choklad... :o)

    SvaraRadera
  4. Tack Erika, visst är det så, man vill ju hela tiden testa nya :)

    Tack Tack Annika! Sånt värmer!! Härligt att höra att du gillade semifreddon! :)

    Carina, choklad är ju så gott! Testa denna botten, den blir inte torr :)

    SvaraRadera