tisdag 22 november 2011

Chokokos

Julen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att testa lite nya sorters julgodis :)


Igår var jag hos en go vän på Tupperware-party. I julbroschyren stod detta recept på ett julgodis jag blev nyfiken att testa.
I deras recpt stod det kokosmjöl, men jag mixade kokosflingor istället, blir väl ungefär samma antar jag.

Till ca 20 (ganska stora) praliner
50 gr vit choklad
125 gr kokosflingor (kokosmjöl)
125 gr mascarponeost
50 gr socker

Smält chokladen över vattenbad
Mixa kokosflingorna. Blanda i mascarpone, socker och till sist den smälta chokladen.
Blanda till slät smet och häll upp i siliconform (går säkert alldeles utmärkt med knäckformar också)
Låt stå i kyl i minst 4 timmar
Tryck ut ur formarna

Jag smälte även lite mörk choklad och doppade botten i
Tänk på att smälta hälften först, och sen ta av från värmen och blanda ner resten av chokladen så slipper ni kladdiga fingrar :)

Min man, som älskar bounty gav tummen upp för dessa godisar!

2 kommentarer:

  1. Låter supergott! Har också tänkt att det börjar bli dags för julgodis snart, inte hinner man ändå äta allt sen under julhelgen så det är bäst att börja i tid. :)

    SvaraRadera
  2. Helt rätt Tove, man äter ju till bristningsgränsen ändå, och man måste ju testa lite innan så man vet att det man ställer fram faller gästerna i smaken :)

    SvaraRadera