onsdag 9 november 2011

Supersmarrig chokladkaka

Denna smarriga chokladkaka med kaffe, en touch av mint och fudgeglasyr ska jag ta med till jobbet inatt. Tror att mina kollegor kommer uppskatta denna sockerchock till kaffet, eller vad tror ni? :)


Här kommer receptet på denna underbart goda kaka:
125 gr smör
2½ dl mjöl ( i min är det samma mängd glutenfri mjölmix)
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ägg
2½ dl socker
1 dl starkt avsvalnat kaffe
+ ev kaffe att fukta bottnarna med

Fudgeglasyr
200 gr mörk choklad ( jag tog ca 150 gr och ca 10 after eight för att få ett liten sting av mint i)
50 gr smör
½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde

Gör kakan såhär:
Smält smöret
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke
Vispa ägg och socker
Vänd ner de torra ingredienserna, tillsätt smör och kaffe
Häll upp i en smord springform och grädda i 175* i nedre delen i ca 40 min.
Låt svalna

Glasyren görs såhär:
Hacka chokladen grovt
Blanda smör, sirap och grädde i en kastrull
Låt koka upp
Ta av från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Låt glasyren svalna i ca 30 min så att den börjar tjockna

Dela kakan i två delar
Lägg glasyr mellan bottnarna, på med den andra botten och bred på resten av glasyren.
Dekorera med moccabönor.

Jag vispade grädde och smaksatte med päronessens till och det blev mmmmums! :)

En lite suddig bild av kakan tagen med mobilen..

8 kommentarer:

  1. Choklad i stora lass,yummi.vad finns de och inte gilla.
    är man gottegris,vilket många är så kommer de hoppa på tårtan,heheh
    men om de nu inte skulle,så kan ja komma *ler*

    SvaraRadera
  2. Den gör nog skäl för sitt namn! :)

    SvaraRadera
  3. hi hi märker att du läser samma tidning som mig.. i mitt kök.. jag längtar tills varje onsdag då den ska komma.

    ny tävling hos mig där man kan vinna super fint tårtfat.
    hoppas du vill vara med
    http://tartpalatset.blogg.se/2011/november/vinn-underbart-tartfat-har.html

    SvaraRadera
  4. Kakan blev supergod, uppskattad av både nattkollegor och dagpersonalen som hittade resterna i kylen på morgonen när de kom, så det blev inget över till dej smulan ;)

    Ja Tove, det gjorde den :)

    Helt rätt Chanette, många smarriga recept i den tidningen :)
    Ska kolla in tävlingen, låter spännande :)

    SvaraRadera
  5. Jisse vilken super go kaka (å då skall tilläggas att jag gillar inte när de blir för mycket choklad) men denna var super go, fick ett STORT plus av mina kollegor i torsdags!! Är överlycklig att jag har hittat din blogg ;)
    Jag är själv fått diagnosen glutenintolerant för 5 år sen å inte hittat några recept som jag kommit överens med! Nu skall jag testa muffins för jag älskar att baka
    Tack igen

    SvaraRadera
  6. Härligt att höra att den gick hem Marie!
    och Tusen Tack för de fina orden om min blogg! Hoppas du hittar mer smarriga saker här! :)

    SvaraRadera
  7. Tack kaffebilen! :)Ett recept jag kan rekommendera att testa! :)

    SvaraRadera