torsdag 15 mars 2012

Enklast är godast?

Egentligen hade jag inte tänkt att göra en tårta idag, men är det födelsedag så är det ;)

Kommer ni ihåg den där nougatglassen med krokant som fanns i ½-literspaket för många år sedan? Denna kombo av fyllningar gjorde att jag fick riktiga flashbacks på smakfronten. Helt enkelt supergod blev den! :)
Jag använde mej bara av två bottnar för att den inte skulle bli för mäktigt, plus att jag inte ville ha massa tårta över.. Och som ni ser, ingen sugarpaste eller marsipan så långt ögat når :)
Fyllningen består av en väldigt god karamellmousse, som jag köper i pulverform hos strössel och annat.
Frostingen som tårtan är "spacklad" med är en nougat/mascarponefrosting som du gör såhär:
125 gr mascarponeost
2½ dl florsocker
1 dl grädde
50 gr nougat
Smält nougaten över vattenbad och låt svalna något
Vispa grädden fast
Blanda ihop mascarpone med florsocker och tillsätt den vispade grädden, Vispa fluffig på låg hastiget
Tillsätt den smälta nougaten och blanda ihop. Ställ i kyl en liten stund

Smälte mörk choklad och gjorde några hjärtan som tillsammans med ett par jordgubbar fick dekorera tårtan

Som sagt, enkelt men supergott. Ibland är väl helt klart det enklaste det godaste? :)

2 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig. Ibland när jag håller på gör alla tårtor med mousser hit och fluffer dit så tänker jag på mammas tv-tårta som hon alltid gjorde när vi fyllde. Vaniljkräm, grädde och hallonsylt. Godare blir det inte ;-)

    SvaraRadera
  2. åh den här tårtan låter som min smak,älskar kola,nougat och mascarpone och du fått allt i ett,mums säger ja

    SvaraRadera