söndag 26 augusti 2012

Bröllopstårtor till Maria & Kristoffer

Att få göra bröllopstårtor är ju verkligen en ära, så när brudgummen, som är bror till en av mina allra bästa vänner,  frågade om jag ville göra deras bröllopstårtor, sa var det inte svårt att tacka ja! :)

När Kristoffer o Maria var här på provsmakning i somras och vi planerade tårtorna förstod jag att de skulle bli riktigt roliga att göra, eftersom de vågade "tänja på gränserna" för vad som ska vara bröllopstårtor, och ville att två av tårtorna skulle vara lite mer personliga.
Maria är en otroligt trevlig tjej, som är både färgstark och färgglad! Lila, orange, rött och grönt skulle ingå i brudbuketten. När vi pratade om hennes personliga tårtor, så var det just färger, resor, och framför allt Mexico som kom upp.
Kristoffer är ju i grund och botten en inbiten hårdrockare, så han ville ha svart, rött och rock på sin tårta.

Min tolkning av deras önskemål blev såhär:De med lila dekoration är gluten- och laktosfria. Fyllda med hallonmousse och chokladmousse, spacklade med vaniljsmörkräm och dek med spDe med orange dekorationer är gluten- och laktosfria. Fyllda med päronmousse och chokladmousse, spacklade med vaniljsmörkräm och dek med sp.

De lite mer personliga tårtorna är glutenfria och laktosreducerade. Fyllda med persika/passionsfruktmousse och dumlefluff. Spacklade med vaniljsmörkräm och dek med sp och marsipan


Maria & Kristoffer, jag önskar er all lycka!


Stort Tack för förtroendet att få göra tårtorna till er stora dag och jag hoppas de klarade resan till Laholm..!  :)

9 kommentarer:

 1. oj va många tårtor och va fina de blev,så coolt att de valde personliga tårtor,de ser man inte så ofta så kan tänka mig att du hade kul när du gjorde dessa.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket Simone!
  Det jobbiga med när man gör så många tårtor är ju dock att i slutänden så räcker inte tiden riktigt till de alla idéer man hade från början..

  SvaraRadera
 3. Underbara tåtor - och så många! Älskar blommorna på :)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tårtor :) Åh vad roligt att få göra något än de vanliga traditionella bröllopstårtorna :-)

  SvaraRadera
 5. Så kul att få in ett par personliga tårtor sådär! Tänker "Annicake" när jag tittar på tårtorna med blommor på ;-) Jättefina!

  SvaraRadera
 6. Tusen Tack Milli & Hanna!

  Hanna, vad go du är! Ja det har väl blivit lite av min grej där med blommorna på kanten :)

  SvaraRadera
 7. Tårtorna klarade sig jättebra hela vägen till Laholm. Och de fick väldigt mycket beröm på bröllopsfesten, både utseende och smak. =)
  Tack så mycket!
  //Maria (aka the bride;)

  ps tror du vi kan få ta del av några av dina bilder på tårtorna? Jag vet att någon fotograferade dem på festen men det var lite dåligt ljus och så där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att höra att ni blev nöjda med tårtorna Maria! :)

   Självklart får ni ta del av bilder, jag kan maila över till er! kram

   Radera