Innan min äldste son fick sin glutendiagnos för 2 år sedan var GB sandwich en av hans favoritglassar. Vi har inte hittat nåt jämförbart glutenfritt alternativ till denna glass, så det är nåt han verkligen saknat!
Därför blev jag superglad när jag hittade ett recept på glutenfria sandwich och var ju självklart tvungen att testa! Tack Annika B för att du delade med dej av detta goa recept! :)
Nu gick jag all-in och gjorde egen vaniljglass att lägga mellan, men det går ju såklart att baka kexen och köpa vaniljglass och lägga ihop :)
Till ca 7 glassar
3 ägg
1 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj med flytande margarin
Grädda i 225*, mitt i ugnen i ca 5 min
Låt svalna lite och stjälp sedan upp på ett bakpapper
Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts.
Vaniljglass, ca 8 portioner
4 äggulor
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 vaniljstång
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt
Häll mjölk och grädde i en kastrull.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i allt i kastrullen
Låt sjuda en liten stund
Låt svalna, och fiska sedan upp vaniljstången
Vispa ihop äggsmeten med gräddblandningen
Låt stå kallt, gärna över natten, innan den körs i glassmaskin
Bred på glassen mellan kexen och lägg in i frys ett par timmar innan den avnjuts.
Vad tyckte då sonen?
Jo, han gillade dem starkt, men tyckte, liksom de övriga i familjen att jag varit lite för snål med glassen.. Vilken tur att jag även la glass i en burk som jag kunde ta fram och komplettera desserten med! :)
Mmmm det ser gott ut.
SvaraRaderaa de är faktiskt en av mina favoriter oxå,kaka o glass i ett är ju riktigt gott,härligt att du fick till de o att sonen blev glad.
SvaraRaderaooooooooooh! jag älskar sandwich!
SvaraRadera