fredag 28 september 2012

Chokladmuffins med plopp

Ibland har man ju varken tiden eller orken att göra nåt "avancerat" till fikat, men ändå är sugen på nåt väldigt gott.. Då passar det ju med nåt som går smidigt och snabbt att göra :)
Till fredagsfikat slängde jag och dottern ihop dessa chokladmuffins med plopp.

Själva grundreceptet på muffinsen använder jag väldigt ofta, sen varierar jag själva smaksättningen efter vad jag har hemma och vad jag är sugen på.



Till ca 15 medelstora muffins
100 gr smör
1 dl vaniljyoghurt
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl)
1 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret. Ta av från plattan, låt svalna lite. Tillsätt yoghurten.
Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna
Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen.
Klicka ut i formar.
Obs! Om du ska ha plopp eller annan liknande choklad i så tänk på att inte fylla formarna mer än till ca 60% för att undvika översvämning..
Lägg en ruta plopp på varje muffins
Grädda i 225*, mitt i ugnen ca 10-12 min beroende på storleken på muffinsen.
Lägg på en ruta plopp på de varma muffinsen. (för att de ska smälta lite lättare kan man ställa in dem högt upp i ugnen en kort stund, ca 30-60 sek.
bred ut ploppen lite på muffinsen, och lägg på lite strössel
Mer avancerat än så behöver det ju inte vara :)



Denna månad är temat Enkelt hos Söta saker och dessa muffins får vara mitt bidrag.

2 kommentarer:

  1. har oxå favorit recept,och de är ju bara toppen om man lyckats hitta de ultimata receptet,och sen med plopp i ,OMG älskar kola,och choklad i ett,tummen upp

    SvaraRadera
  2. Tack Simone! :)

    Ja visst är det bra när man hittar ett recept som funkar att variera i all oändlighet :)
    plopp i är nästan farligt gott.. ;)

    SvaraRadera