Till fredagsfikat bakade jag dessa Rocky Road-rutor, eller rättare sagt hjärtan, eftersom jag tryckte ut dem med med hjärtformade brownie-form :)
Till en långpanna behöver du:
225 gr smör
100 gr dumle chokladkaka (alltså inte kolorna utan chokladkakan med dumle, annars går det bra med mjölkchoklad)
2 dl vaniljyoghurt
3 ägg
4½ dl socker
6,75 dl finax glutenfri mix (alt samma mängd vanligt mjöl)
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt
Smält smöret, ta av från plattan och smält ner chokladen i
Låt svalna lite och tillsätt yoghurten.
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen. Vispa ej, bara vänd ner med en slickepott.
Häll ut smeten i en smord långpanna (istället för ströbröd använde jag kakao)
Grädda i 175* ca 25 min, stickan ska vara torr
Låt kakan svalna. Gör under tiden glasyren
Glasyr
2 dl grädde
2 msk kaffe
200 gr mörk choklad 70%
Koka upp grädden och
tillsätt kaffet
ta av från värmen
låt svalna något
Tillsätt hackad choklad, rör tills den smält.
Bred glasyren på kakan
Strössla över:
ca 25 dumlekolor, som delats i halvor
2 nävar minimarshmallows
2 nävar salta jordnötter
Låt kakan kallna helt innan den delas i bitar
mmm de där såg goda ut!
SvaraRaderamumsigt!
SvaraRaderaÅååh, mums vad gott!
SvaraRaderaåh vad gott,älskar rocky road så ja tack ja tar gärna :D
SvaraRaderaSå fina de blev som små hjärtan - och goda ser de ut att vara också!
SvaraRaderaÅh vad fina, ser jättegott ut :)
SvaraRaderaTack tack för alla fina kommentarer!
SvaraRaderaDessa blev supergoda enligt övriga familjen :)