fredag 14 september 2012

Rocky Road-rutor

Till fredagsfikat bakade jag dessa Rocky Road-rutor, eller rättare sagt hjärtan, eftersom jag tryckte ut dem med med hjärtformade brownie-form :)

Till en långpanna behöver du:
225 gr smör
100 gr dumle chokladkaka (alltså inte kolorna utan chokladkakan med dumle, annars går det bra med mjölkchoklad)
2 dl vaniljyoghurt
3 ägg
4½ dl socker
6,75 dl finax glutenfri mix (alt samma mängd vanligt mjöl)
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt

 Smält smöret, ta av från plattan och smält ner chokladen i
  Låt svalna lite och tillsätt yoghurten.
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen. Vispa ej, bara vänd ner med en slickepott.
Häll ut smeten i en smord långpanna (istället för ströbröd använde jag kakao)  
Grädda i 175* ca 25 min, stickan ska vara torr
Låt kakan svalna. Gör under tiden glasyren

Glasyr
2 dl grädde
2 msk kaffe
200 gr mörk choklad 70%
Koka upp grädden och tillsätt kaffet
 ta av från värmen låt svalna något
Tillsätt hackad choklad, rör tills den smält.
Bred glasyren på kakan

Strössla över: ca 25 dumlekolor, som delats i halvor 2 nävar minimarshmallows 2 nävar salta jordnötter
Låt kakan kallna helt innan den delas i bitar

7 kommentarer: