måndag 17 september 2012

Glutenfria havrefrallor

Nybakade frallor är ju aldrig fel, och nu när hösten är här passar det ju utmärkt att mysa till det med
just nybakat :)
 

Till ca 12 st mumsiga havrerallor

50 gr jäst
3 dl mjölk
2 msk olja
2 msk fiberhusk
½ dl sirap
½ tsk salt
2 tsk pomerans eller brödkrydda
2 dl turkisk yoghurt
4 dl havregryn (Obs! Ren havre, sempers)
6 dl glutenfri mjölmix + ½ till utbaket  (Finax röda)

Värm mjölken till 37*
Smula jästen i bunke, häll över mjölken och rör om tills den lösts upp
Tillsätt oljan och fiberhusken, låt stå och svälla i 10 min

Tillsätt sirap, salt, kryddor, yoghurten och havren, rör om.
Tillsätt först hälften av mjölmixen, kör i maskin. Tillsätt resten av mjölet och kör länge, ca 10 min i maskin.
Täck över med bakduk och låt jäsa ca 30 min.

Ta ut degen på bakbord, knåda till smidig deg. Tillsätt lite extra mjöl v.b
Forma bullar och lägg på bakpapperklädd plåt
Låt jäsa ca 15 min

Sätt ugnen på 250*
Pensla på uppvispat ägg och strö över lite havregryn

Tips: När du ska sätta in frallorna: Kasta in lite vatten på botten precis innan, så får de lite lyfthjälp.

Grädda i ca 10 min.

2 kommentarer:

  1. nybakat blir alltid uppskattat och förgyller ens frukost och till hösten tycker jag och äta de till hemmagjord soppa,då får man riktig höst känsla och de älskar ja

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott! Gjorde tekakor för inte så längesedan men det blir nog till att baka lite bröd igen, älskar varmt nybakt bröd! :)

    SvaraRadera