Jag gjorde om receptet i tidningen lite, och min är dessutom glutenfri, och då blev det såhär:
150 gr smör
150 gr mörk choklad, 70%
4 ägg
2 dl socker
2 dl glutenfri mjölmix (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt hackad choklad som får smälta ner i. Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker
Blanda ner smörblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Häll upp i smord springform (22cm) och grädda i 175* ca 30 min
Låt kakan svalna i formen
Schweizernöttopping
1½ dl grädde
200 gr marabou schweizernöt
Ang gluten i choklad: på de flesta marabousorter står det att det kan innehålla spår av gluten. Detta med anledning till att de tillverkas i samma fabrik som produkter som innehåller gluten, och därför kan inte tillverkaren garantera att det är 100% glutenfritt, även om själva produkten egentligen är fri från gluten.
Det är individuellt från en glutenoíntolerant till en annan om man kan äta produkter som kan innehålla spår av, så om du ska baka till nån som har gluten, kolla först med den innan du serverar kakan om hon/han kan äta den :)
hetta upp grädden i en kastrull, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen.
Jag hällde den direkt på kakan för att det skulle rinna ner lite gott på kanterna, annars kan man låta den svalna lite innan man breder på den om man bara vill ha på toppen på kakan.
Låt kallna i kyl
Servera med vispad grädde
Såg faaarligt gott ut! :)
SvaraRaderaåh men herregud vad gott,gu nu vill ja baka den här...mmm dreglar här
SvaraRaderatack Marie och Simone! :)
SvaraRaderaTyvärr är jag allergisk mot nötter så jag kunde ju inte smaka själv, men de som åt den tyckte den var mmmmumsig! :)