På många bloggar runt om så verkar trenden vara att göra semlecuppisar, så det blev jag ju nyfiken på att testa såklart :)
Mina är ju glutenfria, men det går ju att göra samma recept med vanligt mjöl om man önskar.
Till ca 16 mellanstora semlecuppisar:
100 gr smör
1 dl vaniljyoghurt
4 ägg
3 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 krm salt
Smält smör, låt svalna lite och tillsätt yoghurten
Vispa ägg och socker, tillsätt smörblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Fördela i muffinsformar
Grädda i 200*, mitt i ugnen i ca 20 min
Låt kallna
Skär av ett litet lock på muffinsen.
Gröp ur
Blanda 200 gr riven mandelmassa med ovispad grädde, ca 1 dl till lagom konsistens
Fyll gropen med fyllningen
Spritsa grädde på (smaksatt med lite vaniljsocker) och lägg på locket
Sikta över florsocker
låter såå himla gott
SvaraRaderajag älskar själv att baka glutenfritt :)
nu får man det så nära vetemjölsbröd
som man kan komma vissa bröd jag bakat
blev godare till och med :-)
Mimmi