fredag 3 maj 2013

Gräddkolakaka med mjölkchokladganach

Vilket underbart väder vi har nu! Blir minsann till att fika ute idag! :)
Idag består fredagsfikat av denna gottegriskaka: gräddkolakaka med mjölkchokladganash och minimarshmallows



Gräddkolakaka
75 gr smör
2 ägg
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
3 dl glutenfri mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl, jag använde finax röda)
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver  (ej vaniljsocker, äkta pulver ska det vara! alt fröna från ½ vaniljstång)
½ tsk gräddkolaessens för att förstärka kolasmaken som muscovadosockret ger
1 dl mjölk eller grädde

Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och båda sockersorterna poröst
blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt smöret, mjölken och essensen och rör till jämn smet
Häll upp i smord och bröad form
Grädda i 175* ca 45 min i nedre delen av ugnen

Mjölkchokladganach
½ dl grädde
80 gr mjölchoklad
en klick smör

Hetta upp grädden, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält och tillsätt smörklicken, rör om.
Låt svalna i rumstemperatur och ringla sedan över den svalnade kakan
Dekorera med minimarshmallows och lite ministrössel





Vill passa på att tacka er bloggläsare som troget tittar in på bloggen trots att jag inte hunnit uppdatera så mycket den senaste tiden!
Stor kram och en riktigt trevlig helg önskar jag er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar