Har tidigare publicerat receptet men efter stor efterfrågan kommer det här igen:
100 gr smör
1 dl vaniljyoghurt
4 ägg
3 dl socker
4 dl glutenfritt mjöl (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl.
2½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
en gnutta salt
Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt yoghurten
Vispa ägg och socker fluffigt, tillsättt smörblandningen
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Fördela i formar. Fyll inte formarna mer än ca 60%, för då pöser det över..
Grädda i 200* i mitten ca 15-20 min beroende på storleken på muffinsen. jag gjorde mittemellanstorlek, då räckte det med 15 min och blev 24 st.
Låt kallna helt.
Skär av ett lock
Gör ett hål i muffinsen och gröp ur och lägg det i en skål
Riv mandelmassa (till 15 st tog jag 150-175 gr)
Tillsätt ett par, tre tsk ovispad grädde och gojsa ihop med en gaffel
Tillsätt ev mer grädde så det blir bra krämig konsistens på fyllningen.
Lägg i en klick i varje muffins.
Spritsa vispad grädde på och snygga till locken och lägg på.
Dagen till ära pimpade jag dem med rosa pärlor med :)
Stort Grattis älskade mamma på födelsedagen!
Hej jag tänkte göra en tårta med ett lager chokladfluff o ett med hallonmousse, hittade bara på jordhubbsmouse här, funkar det att bara byta bären i receptet tror du? Hade tänkt täcka tårtan m smörkräm. Vad tror du? Blir det för mycket? Passar det ihop? Det är familjens olika viljor, kan det bli ennbra tårta tro... :-)
SvaraRaderaDet ser mumsigt ut, tack rör att du delar med dig av dina recept.
SvaraRadera