fredag 21 mars 2014

Fredagsfika med klassisk smakkombo

En riktig klassiker bland smakkombinationer är väl mintchoklad och päron, och det har jag plockat upp i dessa cupcakes som vi ska ha till fredagsfikat.





Muffinsen:
100 gr smör
75 gr marabou 70% mint
1 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix alt samma mängd vanligt mjöl
1 msk potatismjöl
1½ msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 krm salt

Smält smöret, ta av från plattan och smält ner hackad choklad
Låt svalna lite och tillsätt sedan yoghurten
Vipsa ägg och socker
Tillsätt smörblandningen och rör tills det blandat jämnt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Fördela i formar, häll inte för mycket smet i varje form
Grädda mitt i ugnen i 200* ca 20 min (mindre formar tar kortare tid)

Päronmousse
2 dl päronkräm
2-3 msk snabbmarsanpulver (börja med 2 msk och tillsätt 1 till om fyllningen känns för lös)
(2 halvor konserverade päron alt 1 riktigt moget päron)
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
några droppar päronessens
några droppar grön karamellfärg

Blanda päronkräm och marsanpulvret. Till tårtfyllning brukar jag hacka i päronbitar, ska man spritsa som till cupcakes kan man utesluta päronen alt mixa dem släta.
Vipsa grädden ihop med vaniljsockret.
Vänd ihop. Förstärk smaken med lite päronessens och droppa i några droppar grön karamellfärg så får den en läckrare färg.
Låt stå i kyl en stund så den sätter sig innan du spritsar på de kalla muffinsen och dekorera med en halv aftereightplatta och gärna lite grönt glitterströssel

Ha en riktigt mysig fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar