söndag 11 juni 2017

Glasstårta

Denna glasstårta kan jag verkligen rekommendera om man gillar dulche de leche! Så supersmarrig och väldigt smidig att göra. Speciellt om man använder sig av färdiga marängbottnar och även den färdiga dulche de leche.

Detta behövs:
2 marängbottnar
5 dl grädde
1 burk kondenderad mjölk, dulche de leche.
150 gr marabou fudge och havssalt

Lägg en marängbotten i en springform med löstagbar botten.
Vispa grädden rätt fast. Vänd ner dulche de lechen. Hacka chokladen och vänd ner i grädden. Bred över marängbotten och lägg på den andra marängbotten.
Täck med plastfolie och ställ i kyl över natten.

Dekorera med:
1,5 dl vispgrädde
50 gr hackad marabou fudge och havssalt
Jordgubbar

Ta fram en kvart innan den ska ätas.



Obs! Marabou choklad kan innehålla spår av gluten (eftersom det tillverkas i samma fabrik som produkter som innehåller gluten. Så, ska du bjuda någon som är glutenintolerant så fråga om den tål spår av, det kan vara lite olika där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar