söndag 28 oktober 2018

Glutenfri mjuk pepparkaka med lingongrädde

Natten till igår fick vi massor med snö här, och då blev man ju genast sugen på att baka en mjuk pepparkaka 😋

Smält 150 gr smör och låt svalna lite.
Vispa 3 ägg med 2 dl socker och 1 dl farinsocker.
Blanda 4 dl glutenfritt mjöl (finax röda) med 1liten påse pepparkakskryddor, lite salt och 3 tsk bakpulver.
Tillsätt 2 dl gräddfil i smöret.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt smörblandningen. Vänd ihop till en slät smet och häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 gr ca 35-40 min. Låt svalna i formen och stjälp upp.
Vispa grädde, tillsätt lite lingon och spritsa på kakan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar