söndag 24 februari 2019

Glutenfria vaniljrutor

Den här kakan är sådär farligt och onödigt god 😀
Det blir som vaniljhjärtan i långpanna.

Till smördegen :
500 gr smör
10 dl finax röda mjölmix
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Arbeta ihop till en deg i kitchen aid eller liknande.
Lägg ett bakplåtspapper i långpanna och tryck ut hälften av degen.

Fyllningen :
2 dl vaniljkvarg eller vaniljyoghurt
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl socker
1,5 msk snabbmarsanpulver (eller vaniljsocker)
Vispa ihop och häll över degen.

Smula över resten av degen och skjuts in i ugnen. 200 gr, mitt i, ca 30 min.
Kakan ska ha fått lite färg.
Låt kallna och pudra över florsocker och skär i rutor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar