söndag 17 februari 2019

Tobleronekladdkaka

Till söndagsfikat bakade jag och dottern denna kladdkaka med toblerone. Så himla gott! 😋

Smält 150 gr smör. Hacka 3 små toblerone a 35 gr i bitar och tillsätt i smöret. 
Vispa 3 ägg och 4,5 dl socker för hand. 
Tillsätt 2,25 dl glutenfritt mjöl (finax röda) 2 msk kakao, 1 msk snabbmarsanpulver och en gnutta salt.
Tillsätt smörblandningen och blanda ihop till en slät smet. 
Ha bakplåtspapper i botten på en springform  smörj lite grann och bröa med kakao. 
Grädda mitt i ugnen i 175 gr ca 25 min. Kakan ska ha 'stannat' (dvs inte dallrar när man rör formen) men inte mycket mer.
Låt kallna. 

Lägg upp på ett fat, pudra över florsocker och garnera med vispad grädde och tobleronebitar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar