En grundsmet, två olika smaker..
Vilka underbara formar som håller både färg och form även efter vistelsen i ugnen!! Och storleken på muffinsen sen! Mmmmaffiga!
Detta recpet använder jag ofta som grund och sen är det bara fantasin som sätter gränser på vilken smaksättning det blir i. Blåbär, hallon, citron m.m m.m
Ibland använder jag smakessenser, som i dessa gräddkola, ett smidigt sätt att piffa till sina bakverk!
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4-4½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl mjölk
Vispa smör & socker
tillsätt äggen ett i taget och rör lite mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med mjölken.
Tillsätt den smak du önskar, t ex rivet skal och saft från 1 citron, 2 dl bär eller nåt annat gott.
Dela upp i formar och grädda mitt i ugnen i 200*, 15-20 min.
De blå är smaksatta med gräddkola, de gula med citron & apelsin.
De gula passar ju alldeles utmärkt till påsk, eller vad tycker ni?
Kan bara hålla med om det du skriver om formarna! De gula passar ju alldeles utmärkt till påsk ;-)
SvaraRaderafår väl dekorera dem med gula blommor oxå så blir det ännu mer påsk-känsla med dem! :)
SvaraRaderavet du förresten om det går att få tag i de fyrkantiga cupcakesformarna i butik med?