tisdag 3 augusti 2010

Blåbärspaj

Idag på fm tog vi ett varv i motionsspåret. Massvis med blåbär fanns det där! Eftersom vi inte var ute för att plocka blåbär egentligen hade vi ju inte direkt nåt att ta hem dem i. Som tur var hade vi med oss Tessans hund och på kopplet satt det en bajspåse... Den dög alldeles utmärkt till att frakta hem blåbär :)

Min man är vansinnigt förtjust i blåbärspaj, så han blev väldigt glad när han kom hem från sin cykelrunda och köket doftade gott av nybakad paj! Mina föräldrar var inte heller sena på att tacka ja när vi ringde och sa att det fanns blåbärspaj till fikat.



Till denna paj behöver du:
3 dl mjöl
150 gr smör
3 msk kallt vatten

Nyp ihop smöret och mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop.
Låt stå kallt en liten stund.
Smörj en pajform och "bröa" med kokos.
Tryck ut pajskalet. Spara ev lite till remsor.
Förgrädda i 200* i 10 min.

2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk smält smör
1 msk mjöl
ca 4 dl Blåbär

Lägg blåbär i det förgräddade pajskalet
Vispa ägg och socker, tillsätt smör och mjöl
Häll smeten över blåbären. Lägg på ev remsor.
Grädda i 25 min i 200*.

Servera med vaniljsås.

9 kommentarer:

  1. Mmm, blåbärspaj sitter aldrig fel!!

    SvaraRadera
  2. Måste baka mig en blåbärspaj jag med! Tycker egentligen inte om bär o så, men tycker om att baka o bjuda på :) Ja bajspåsar är bra att ta till!! :)

    SvaraRadera
  3. Blåbärspaj och vaniljsås är alltid gott, massa vaniljsås :-)

    SvaraRadera
  4. Mums... här finns en till som älskar blåbärspaj!

    SvaraRadera
  5. Mmmm, jag brukar alltid se till att frysa in lite blåbär så man kan njuta av en blåbärspaj mitt i vintern...och ja jag vet att det finns att köpa blåbär, men det är ju inte riktigt samma ;-)

    Din paj så god ut förresten, kanske testar den nästa gång.

    SvaraRadera
  6. blåbärspajen blev väldigt uppskattad!

    du har så rätt Maria, "äkta" egenplockade blåbär är helt klart det bästa! är ju så gott att kunna plocka fram ur frysen vid senare tillfällen! Jag ska ge mej ut och plocka senare i em och fylla upp lagret! :)

    SvaraRadera
  7. Åh vad gott! Jag älskar blåbär =) Kan inte minnas sist jag åt blåbärspaj dock... Lyxigt att göra det på egenplockade bär =D

    SvaraRadera
  8. Åh så gott! Det här receptet måste jag testa! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  9. Känns ju helt klart lite mer "lyxigt" när pajen är gjord med bär man plockat själv Lisa! :)
    Blåbärspaj är mums!

    Lycka till med pajen Daniella! receptet är väldigt smidigt och gott! :)

    SvaraRadera