torsdag 5 augusti 2010

Cupcakes med nutella

Nutella i bakverk är något som får mej att tänka tillbaka på när jag var liten. Min mamma brukade göra havreflarn med nutella mellan, och det var så underbart gott! Det hände dock att det inte fanns någon nutella kvar i burken när hon skulle göra dessa kakor.. jag var redan då en gottegris, och nutella var en av de bästa sakerna jag visste, så jag gick och smygåt ur burken. Tyckte ju att man var riktigt smart när man såg till att man inte skrapade på kanterna utan endast åt i mitten på burken. På så vis syntes det ju inte innan mamma tog ner burken ur skafferiet att man varit där och nallat... :)

Idag har jag bakat muffins med nutella i, och gissa om de blev uppskattade!
Receptet jag hittade justerade jag dock något eftersom mjölet här hemma byts ut mot glutenfri mix. Jag körde med Grundrecept muffins för ljusa muffins som är ett säkert kort för att de ska bli lika bra som vanliga.

Fyll formarna till hälften med smet. Ta sedan en klick (ca 1-1½ tsk) nutella i varje muffins. Rör om med en tandpetare så att det blandas lite. Lägg på en liten klick smet över.

Sen hittade jag ett väldigt smidigt recept på nutellafrosting hos
Chokladsockerkaka där man bara blandade nutella och philadelfiaost! Det blev sååå gott kan jag säga!

10 kommentarer:

 1. Men gud så gott att ha nutella i cupcakesen också! Det måste jag prova! Kul att du ville prova mitt recept :)

  SvaraRadera
 2. Låter gott med nutellafrosting, det måste jag testa

  SvaraRadera
 3. Så gott det låter och ser ut!! Nutella är en stor favorit här också =) Kul att läsa om dina nutellaminnen som barn! Minns att det fanns små, små askar med nutallaliknande innehåll att köpa då man var barn (kanske finns än idag). Man åt det med en liten träpinne och lyckan var total när man kom över en sådan ask ;-)

  SvaraRadera
 4. ja Ida, det blev väldigt gott att ha nutella i! tänk bara på att blanda den med smeten så den inte sjunker till botten av formen.

  Linda, denna frosting blev kanongod, och så smidig att bara röra ihop den med philadelfiaost!

  tack Hanna! :) skulle vara underbart om man hittade dessa små formar igen!! Vi var mycket i österrike när jag var barn och jag minns att jag stoppade ner ett antal små portionsförpackningar med nutella från frukostbuffén i fickan, för att sedan kunna smaska på i skidbacken under dagen.. namnam :)

  SvaraRadera
 5. Nutella är jättegott. Vi köper aldrig hem det eftersom min man är allergisk, men jag måste nog göra något (till mig själv) med nutella snart.
  Jättefina cupcakes!

  SvaraRadera
 6. Tack Erika!

  ja visst är nutella så himla gott! Synd att din man är allergisk, fast å andra sidan blir det ju mer muffins till dej då :)

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag kunde inte kommentera på din facebooksida,så jag slänger iväg en kommentar här ;)

  Vilka underbara tårtor och cupkakes du gör!! Såå otroligt fina. Jag funderar starkt på att testa detta recept :) Har bara gjort cupkakes en gång innan och det var populärt här hemma och nutella är ju en favoo för barna ;)
  Jag antar att du även tar upp beställning på tårta eller??
  Denna sida kommer jag absolut att spara!

  // Hälsningar från grannen rätt neranför dig....ps vi som grillar även under vintern ;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tack tack Camilla! :) Dessa cupcakes blev väldigt populära hos mina barn med! Jättegoda! Ja jag gör lite på beställning med. Förstår att grillen används flitigt hos er, antar att det går en hel del korv till alla grabbarna :) kram

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet "Nutella". Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

  Använd länken nedan för att delta!
  http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9


  Tusen tack på förhand!

  SvaraRadera
 10. hej Tina!

  länken funkar inte..

  SvaraRadera