lördag 7 augusti 2010

Tårta med sting..

Ibland får jag, som bekant kanske, abstinens på att göra tårta eller cupcakes.. Idag fick jag ett sånt tårtabstinens och det var ju bara att sätta igång och baka och pyssla :)

Tårtan är glutenfri, fylld med kiwi/krusbärsmousse, grädde och jordgubbar. dek med sp.
Ett av de värsta "djuren" jag vet är getingar så denna tårta får bli lite av en fobiträning för min del :)

Ha en skön fortsättning på helgen! / annica

19 kommentarer:

  1. Så fin tårta och jättegulligt med de små söta gaddarna på getingarna! Ett plus är ju också att de inte sticks ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack Hanna!
    ja idag vinner jag över getingarna när de åker ner i magen :)

    SvaraRadera
  3. Läcker tårta! =) Gillar oxå de små gaddarna - Kul! =) Känner igen det där med att få abstinens ibland... ;-)

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig tårta! Håller med om att gaddarna var jättesöta! Fint med svart, vitt och orange!

    SvaraRadera
  5. Jättefin tårta, vilka söta små getingar du gjort

    SvaraRadera
  6. Tack tack Lisa, Ida och Linda!!

    tur när det är såna här getingar, de riktiga vill man ju inte ha på fikabordet precis!

    Min son undrade om det var halloween eftersom jag gjort en tårta i de färgerna :)

    SvaraRadera
  7. Vilken söt tårta! Kiwi och krusbärsmousse lät spännande. De små getingarna är ju för söta, kul att de har en gadd som de viftar med. :-)

    SvaraRadera
  8. Tack Erika!
    moussen med kiwi/krusbär var väldigt frisk och god! Riktigt gott ihop med jordgubbar med!

    gadden blev ju något överdimensionerad, men ungarna älskade dessa små getingar :)

    SvaraRadera
  9. Så fint... men hjälp sådana odjur de där små rackarna är! Jag är lite svullen på ena armen efter ett stick, men det är ingen större fara!

    Underbara tårtor gör du i alla fall! Jag har precis börjat mina försök i att göra cupcakes och tårtor! Det är ju sååå kul!

    Om du vill så får du gärna vara med och tävla + länka till min tävling där man just nu t ex kan vinna ett Cupcake-dekoreringsset m.m.

    MVH
    Victoria

    SvaraRadera
  10. Jättefin tårta - jag gillar verkligen färgerna!

    Ser att du ofta bakar glutenfritt. Är det något speciellt som man ska tänka på då (förutom att ha glutenfria ingredienser)? Men något knep för att det ska bli bra, eller det kanske inte är så svårt?

    SvaraRadera
  11. Tack Madicken!
    ja de är inga roliga djur precis!! har ett stort bo i ett träd på tomten som sitter väldigt illa till för att kunna ta ner. men jag vågar inte tänka på hur många getingar som ryms i det! Hua!

    roligt att du oxå börjat med tårtor och cupcakes! det är som ett gift, man fastnar och vill bara baka baka baka :)

    tävling är alltid kul, ska kolla in din blogg! :)

    SvaraRadera
  12. Tack Maria!

    jag använder alltid sempers glutenfria mix, den tycker jag är bra att baka med. har bakat mest tårtor och muffins och där går det att byta mängden mjöl mot mix rakt av, men ta lite mindre bakpulver i muffinssmeten, annars pyser de lätt över. Smeten blir fluffigare än vanlig smet. Tårtbottnen blir lättare att dela om den varit fryst. tina en halvtimme innan den ska delas.

    Tänk även på att använda separata bunkar när du bakar glutenfritt för att inte riskera att det finns kvar mjölrester i. Ska du baka både glutenfritt och vanligt, så börja med det glutenfria. mjöldamm hänger länge kvar i luften när man vispat..

    hoppas detta kan vara lite till hjälp! :)

    SvaraRadera
  13. det var nog en av de sötaste tårtor jag jag har sett :)

    SvaraRadera
  14. åh, tack Helena!

    man blir verkligen glad av alla gulliga kommentarer! TACK alla!!

    SvaraRadera
  15. Tack så mycket för infon om glutenfritt! Ska snart baka glutenfritt och vill ju att det ska bli rätt. Har själv en ägg och mjölkallergisk tös, men kan inte om just glutenfritt.

    Så tack igen! :-)

    SvaraRadera
  16. Jättesöt tårta! Det är ju så gulligt med getingar på tårtor, och färgerna är härliga! :-)

    SvaraRadera
  17. Vilken söt tårta!! jätte fint färg och super guligt med getingarna :-)

    SvaraRadera
  18. Stort TACK Hanna, Tove och Sana! Det värmer verkligen med all positiv respons!

    Maria, bara kul att man kan hjälpa till! Tänk även på att inte använda vanligt ströbröd.. jag brukar använda smör + lite majsstärkelse. finns även glutenfritt ströbröd, och det kan det ju vara värt att köpa om du ska baka fler tårtor! :)

    SvaraRadera